HBK-bloggen

HBK-bloggen

Varta F vann seriefinalen

A-lagetPosted by Huskvarna BK Sat, November 25, 2017 22:14:53
Seriefinalen i Östra treans grupp B var spännande i exakt fyra rutor. Så länge var HBK i ledningen i matchen. Efter det var det bara Varta F som gällde och till slut vann matchen med 15-5.
- Vår första serie var usel, efter den låg vi under med 0-5. Efter det var matchen egentligen ganska jämn, men vi hade inte en chans att komma ikapp, Varta F var för bra för oss, konstaterar Olle Assarsson i HBK.

Bild: Olle Assarsson och Dan Gunnarsson tog två av fyra banpoäng. Dan satte nytt årsbästa i HBK med 844 kägelpoäng.

HBK gjorde i andra och tredje serien tappra försök att komma ifatt. Men varje serie följde samma mönster, HBK började bra och var länge i ledningen, men i slutet av serierna var hultsfredslaget det starkaste och kunde vänd aoch vinna. Andra serien slutade 2-3 till Varta F och när tredje serien gick till bortalaget med 1-4 och matchen sammanlagt stod 3-12 var seriefinalen avgjord.
- Vi hade väl aldrig ens tänkt oss att vi skulle vara i den situationen att vi den här säsongen skulle spela en gruppfinal, så bara det var en bonus för oss. Det märktes ganska tydligt att Varta F satsar hårt och verkligen vill uppåt, vi har inte riktigt samma inställning, konstaterar Olle, som i sista serien fick se Varta F vinna med 3-2 och matchen sammanlagt med 15-5.
- Ett rättvist resultat, Varta F var klassen bättre. Det blev visserligen ganska stora siffror, men jag tycker ändå att vi kämpade på bra och gav dem en match. Hade det inte varit för underläget med 0-5 efter första kunde vi kanske satt dem under press och det kunde sett annorlunda ut, fortsätter han.
Bild: Göran Wadman gjorde sin bästa match för säsongen då han slog 792 kägelpoäng.

Dan Gunnarsson, som spelade bara sin andra match för säsongen, slog nytt årsbästa i klubben med 844, vilket han också blev matchens bäste spelare på. Tillsammans med Olle Assarsson, 776, tig han dessutom två banpoäng. Näst bäst i HBK blev Göran Wadman som satte nytt årsbästa med 792 och tillsammans med Urban Josefsson även han tog två banpoäng,
- Trots de stora siffrorna tycker jag vi kan vara ganska nöjda. Det var många som spelade bra och vi kämpade hela matchen, säger Olle Assarsson  • Comments(0)//news.hbk-bowling.se/#post217