HBK-bloggen

HBK-bloggen

HBK segerlöst igen

A-lagetPosted by Huskvarna BK Sat, October 20, 2018 16:21:01

Ordet "segerlöst" finns inte i svenska akademiens ordlista, SAOL. Men det skulle nu kunna användas om HBK, som förlorade hemma mot Bogesund F, och därmed är segerlöst för tredje matchen i rad.
Bilden:
HBK-coachen vill inte vara med på bild. Ikväll sitter han i källaren med släckt lyse och begrundar dagens match.

Ordet är hejdlöst roligt, men det är inte lika kul att åka på stryk, kan vi väl konstatera. I samma andetag kan det också fastställas att HBK inte imponerat på någon den senaste tiden. Förra omgångens insatser i Västergötland gjorde att hemsidesredaktionen för första gången i klubbens historia beslutade om att inte skriva om matcherna. För låtsas man inte om förlusterna kan man ju påstå att det egentligen blev vinst, enligt välkänd modell. Den här helgen följdes de bakslagen upp av ännu en bibliskt svag insats.

HBK slog bara 5227 poäng, lyckades skrapa ihop fattiga sex banpoäng och åkte följaktligen på storstryk hemma mot Bogesund F med 6-14.
- Fy fan, säger HBK-coachen Hasse Gustafsson, som verkligen inte är nöjd med sitt lag och inte sin egen insats heller för den delen.
- Vi körde hela vägen in i kaklet, om man får citera. Det var längesen jag såg ett HBK-lag göra så många missar i en och samma match. När bara en spelare har över 700 poäng. Olle får förresten mer än väl godkänt med sina 838, men sen var det inte bra, säger herr Gustafsson och vrider på sig.
- Nu ska jag åka hem å begrunda det här, så illa som det var får jag väl sätta mej i källaren och släcka lyset, fortsätter han.
HBK startade verkligen inte förtroendeingivande i dagens match. Efter första serien ledde gästerna med hela 4-1 efter en bedrövlig inledning av hemmalaget. I andra serien tändes ett ganska stort hopp då det såg ut som att HBK-spelarna fått ordning på både förstaslag och spärrande. HBK vann dock serien bara med 3-2 efter en mindre lyckad avslutning men var ändå i underläge med bara 4-6. Det där visade sig dock vara en tillfällig uppryckning. Redan i tredje serien var hemmalaget tillbaka i gamla välkända spår, åkte på däng med 1-4 och såg mer eller mindre till att Bogesund vann matchen redan i tredje serien. I sista rundan slogs spiken obarmhärtigt i av Bogesund som vann med 4-1 och därmed matchen sammanlagt med 6-14.
- Vi ska så klart spela betydligt bättre än så här på hemmaplan. Men å andra sidan, fortsätter vi på det här viset slipper vi ju kvala uppåt, så den målsättningen ser vi ju ut att klara av i alla fall, säger coach Gustafsson med rösten drypande av ironi.
- Men såna här dalar brukar ju vända, det vet vi av erfarenhet. Vi kan ju inte vara segerlösa hur länge som helst.

  • Comments(0)//news.hbk-bowling.se/#post257