RC Open

RC Open

Välkomna till Jnytt Open 2014

NyheterPosted by Huskvarna BK Wed, August 27, 2014 13:45:55

Nu är det klart för start i Jnytt Open, 2014 för tionde året i rad. Till vårt jubileumsår har vi ännu en gång ett fantastiskt fint startfält, med elitserielag både på dam- och herrsidan.Elitserielaget Team Clan har de senaste åren blivit en återkommande storhet i Jnytt Open, nässjöalegt har vunnit de två senaste turneringarna. Den här gången får de dock hård konkurrens från sin egen hall då damlitlaget Högland för första gången ställer upp.

Varning för Virveln
Men i Jnytt Open går ingen säker och favoriter är mfavoriter bara på pappret. Utmanarna den här gången är många. Allsvenska jönköpingslaget June har säkert höga ambitioner, liksom tidigare års gigant Team Baltzar. Men en extra varning utfärdas för göteborgslaget BK Virveln, som förra året hette Team Gothia och lirade i allsvenskan. Till den här säsongen har laget bytt namn och dessutom lockat med sig en rad gamla elitspelare. Det ryktas att både Ulf Bolleby och Mats Carlsson finns med i truppen. Göteborgarna satsar dessutom hårt på Jnytt Open och kommer till Jönköping med en stor trupp.


Men räkna också med skrällar. I förra årets tävling tog sig division II-laget JBS/Boys till slutspel och hotade till och med elitlaget Falkenberg i kvartsfinalen. Division ett-lagen Ettan/Brasken från Linköping samt Jönköpings KK har också tagit för vana att ställa till det för storklubbarna.

Klubbarna kommer tillbaka
Jubileumsåret 2014 innehåller inga direkta nyheter. Jnytt Open kommer att spelas under samma former som tidigare år. Konceptet är något klubbarna gillar, många lag kommer tillbaka år efter år. Baltzar har till exempel bara missat en enda turnering (den första, men då var det ingen utanför Bowling Arena som visste att den fanns...).

En del klubbar är dock nya. Disision ett-laget Turbo från Hylte var med för några år sedan och är nu tillbaka. Arrangerande(!) Huskvarna BK gör också comeback efter några års frånvaro. Enda helt gröna gänget är Högland. Men det är som sagt inte vilken nykomling som helst...

...men en nyhet har vi!
Bowlinggrossisten Bowltech, Sveriges största leverantör av bowlingklot och bowlingmaterial, kommer att finnas på plats i både Bowling Arena och Rosenlunds bowlinghall under turneringen. Under ledning av Joakim Karlsson kommer de att presentera höstens nyheter i klotväg. Ebonite, Hammer och Track lär vara några av de mest spännande sakerna.
Jnytt Open 2014 rivstartar på lördag morgon med gruppspelsmatcher och två riktigt ettriga jönköpingsderbyn då June och JKK ställs mot varandra, samt match mellan JBS/Boys och JBK. Förra årets vinnare, Team Clan, inleder gruppspelet genom att spela dagens första match i Rosenlund, klockan 12.30 mot IFK Borgholm.

Slutspel på söndag
Gruppspelet pågår sedan fram till söndag lunch. Gruppsegrarna och de två bästa tvåorna går därefter till slutspel, som avgörs i cupform. Finalen spelas cirka 17.00 på söndag em.

Arrangerande Huskvarna BK hälsar än en gång alla deltagande lag, spelare och klubbledare välkomna till Jnytt Open. Vi hoppas att ni får en rolig och minnesvärd bowlinghelg i Jönköping.

  • Comments(0)//rcopen.hbk-bowling.se/#post7
Next »